Met je huisdier in bed, wie doet het niet….

Een tijdje geleden zat ik met allemaal collega’s bij een lezing van diergeneeskundig parasitoloog Dr. Ing. Paul Overgaauw. Hij zette op een rijtje welke parasieten en ziektes van o.a. katten, honden en konijnen naar mensen overgedragen kunnen worden. Zijn advies was om je huisdier niet in de slaapkamer te laten. Een luid geroezemoes klonk op. Wat bleek, zelfs bij dierenartsen slapen huisdieren heel vaak in bed!

 Ook ik zwicht telkens weer voor de schattigheid van mijn oude katten

Hoewel we o.a. vlooien, teken (en Lyme via een tekenbeet), schimmel en wormen van onze huisdieren kunnen krijgen, liggen ze toch bij veel mensen op schoot, op de bank of in bed.

Ik moet eerlijk toegeven, ook bij mij gebeurt het dat ik telkens weer zwicht voor de schattigheid van mijn oude katten Dino en Spooky. Een conflict, zoals zo vaak, tussen ratio en het hart. En bij de meeste mensen wint dan het hart. Ergens wel mooi natuurlijk!

Wat zijn huisdieren tegenwoordig belangrijk voor veel mensen en wat houden we veel van ze. Ze geven ons dingen die we van mensen niet of op een andere manier krijgen. Dit geeft ons ontspanning en een doel in het leven.

Als we zorgen voor een goede vlo- en tekenpreventie en wormbestrijding kunnen we de gezondheidsrisico’s beperken. Vraag uw dierenarts om advies welk middel en in welke frequentie u het beste kan kiezen. Hij/zij is tenslotte de specialist als het om dieren gaat.

Zo kunnen we in ieder geval lekker met onze huisdieren blijven knuffelen en rustig gaan slapen. Met of zonder ons huisdier…. Slaap lekker😊.

Op zoek naar een dierenarts in de regio Den Haag?

Maak kennis met de aangesloten dierenartspraktijken. De Dierenartsen Kring is een samenwerkingsverband van hardwerkende ervaren dierenartsen in de regio Den Haag. Voor elke dierenliefhebber is er een praktijk te vinden die voldoet aan de verschillende behoeftes op het gebied van diergeneeskunde. Bekijk het overzicht →

Zoeken