Regelmatig werken wij samen met de dierenpolitie. Zo ook deze bewuste warme woensdagmorgen...

De dierenarts was gevraagd om in een woning bij 7 katten een gezondheidscheck uit te voeren, alsmede vlooiendruppels en ontworming toe te dienen. Aangezien het huis nogal vol stond met spullen waarachter de katten zich konden verstoppen, hadden we de eigenaar gevraagd om de katten van tevoren op te sluiten in 1 kamer, in dit geval de badkamer.

Samen met 1 van onze ervaren assistentes, ook wel onze kattenfluisteraar genaamd, ging ik op pad. De politie stond ons al bij de woning op te wachten en de katten zaten gelukkig netjes opgesloten in één ruimte, de badkamer. Het huis stonk naar urine en stond inderdaad erg vol met spullen. Met zn tweeën gingen we de badkamer in en sloten de deur achter ons. De badkamer was echter klein en er was geen enkele vorm van ventilatie, waardoor het er nogal warm en benauwd was. We besloten snel aan het werk te gaan. Één voor één ving de assistente de katten, waarna ik ze op de toiletpot, die met de klep dicht ook zeer goed kan dienen als onderzoekstafel, onderzocht en vlooiendruppels en wormentabletten gaf. Dit ging zeer voorspoedig totdat we bij de laatste kat aankwamen...

Een kat in het nauw maakt rare sprongen!

Dit was niet voor niets de laatste kat, want dat betekent dat het ons nog niet eerder gelukt was om deze te pakken te krijgen. Op het moment dat de assistente de kat probeerde te pakken, raakte deze volledig in paniek en begint vanaf de grond tegen de muur op te springen. Dit zorgde er echter voor dat alle andere katten ook in paniek raakte en alle 7 tegelijk om ons heen 2 meter hoog tegen de muren op begonnen te springen! Alle shampooflessen en schoonmaakmiddelen die in de badkamer stonden vlogen in het rond en de Citronella viel open op de grond, waarna alle katten erdoorheen renden. Wij konden echter niets anders doen dan stil in het midden van de badkamer te blijven staan. Onze handen voor het gezicht houdend en te hopen dat er geen kat in ons gezicht zou springen. Gelukkig deed een politieagent na enkele minuten de deur van de badkamer open, waardoor de katten eruit konden rennen en de paniek voorbij was. De eigenaar heeft toen de laatste kat kunnen vangen en zo heb ik deze alsnog nagekeken en behandeld. Wij roken de rest van de dag in ieder geval heerlijk fris naar de Citronella.

Gelukkig zagen alle katten er goed uit en was het niet nodig om deze in beslag te nemen. Maar één ding weet ik wel, een kat in het nauw maakt rare sprongen!!

Geschreven door Wendy Jans van Dierenkliniek Zuiderpark

Op zoek naar een dierenarts in de regio Den Haag?

Maak kennis met de aangesloten dierenartspraktijken. De Dierenartsen Kring is een samenwerkingsverband van hardwerkende ervaren dierenartsen in de regio Den Haag. Voor elke dierenliefhebber is er een praktijk te vinden die voldoet aan de verschillende behoeftes op het gebied van diergeneeskunde. Bekijk het overzicht →

Zoeken