Elk jaar raken duizenden katten vermist in de regio den Haag. Om deze katten weer met hun baasje te kunnen herenigen, is het belangrijk dat ze gechipt zijn.

Om te zorgen dat zoveel mogelijk katten gechipt worden hebben de gemeente den Haag en de dierenbescherming samen een mooie actie opgezet: In de maand november kunt u uw kat gratis laten chippen bij aangesloten dierenartsen. Let op: op = op! Geldt alleen voor katten waarvan de eigenaar in den Haag woonachtig is.

Voor meer informatie kunt u klikken op de link van de dierenbescherming: https://www.dierenbescherming.nl/chippendenhaag

 

Voorwaarden voor deze actie:

  • Alleen voor kattenbezitters uit Den Haag
  • Zolang de voorraad strekt!
  • Actie geldt in november 2021
  • Medisch consult is niet inbegrepen

Hoe werkt het?

Verschillende dierenartsen in Den Haag chippen en registreren uw kat in november 2021 geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, ziet u onderaan deze pagina. U kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken. De dierenartsen houden uiteraard rekening met de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Voor wie en wanneer?

Let op: alleen Haagse katten kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts vraagt u daarom om een ID. De actie loopt van 1 november tot en met 30 november. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij!

Ook binnenkatten

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatie-vermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Is uw kat al gechipt?

Controleer af en toe of alle gegevens nog kloppen in de databank. Bent u verhuisd of heeft u een nieuw telefoonnummer? Geef dit dan door aan de databank. Gaat u naar de dierenarts? Laat dan meteen even controleren of de chip goed zit en werkt.

Wat als u een kat gevonden heeft?

Als u een kat heeft gevonden kunt u bij ieder dierenasiel en dierenarts de chip uit laten lezen. Op die manier kan de kat weer bij zijn baasje teruggebracht worden.

Lijst met deelnemende kring-dierenartsen
Dierenkliniek Laakkwartier, Den Haag
Dierenkliniek de Eland, Den Haag
Dierenkliniek Breuk en van Doorne, Den Haag
Dierenkliniek Duinoord, Den Haag
Dierenkliniek Auwerda, Den Haag
Dierenkliniek de Singels, Den Haag
Dierenkliniek Makker, Den Haag
Dierenkliniek Erasmusplein, Den Haag
Dierenkliniek van Alkemadelaan, Den Haag
Dierenkliniek Scheveningen, Den Haag
Dierenkliniek Ypenburg, Den Haag
Dierenkliniek Statenlaan, Den Haag
Dierenkliniek Wassenaar, Wassenaar
Dierenkliniek Ter Weerlaan, Wassenaar
Dierenkliniek Parkweg, Voorburg
Dierenkliniek Nootdorp, Nootdorp
Dierenarts Dorpsstraat 15, Nootdorp

 

Op zoek naar een dierenarts in de regio Den Haag?

Maak kennis met de aangesloten dierenartspraktijken. De Dierenartsen Kring is een samenwerkingsverband van hardwerkende ervaren dierenartsen in de regio Den Haag. Voor elke dierenliefhebber is er een praktijk te vinden die voldoet aan de verschillende behoeftes op het gebied van diergeneeskunde. Bekijk het overzicht →

Zoeken