In Nederland is op dit moment een tekort aan afgestudeerde dierenartsen. Door de Corona crisis is het huisdierenbestand in Nederland flink toegenomen. 

 

Het aantal dierenartsen dat afstudeert is gelijk gebleven. Ieder jaar studeren zo rond de 200 dierenartsen af. De verhouding man/vrouw is verschoven naar 80% vrouwelijke studenten. Goede kundige dierenartsen, maar vaak wel met de ambitie om parttime te werken. 
Tevens is de uitval onder jonge afgestudeerde dierenartsen groot. Hoge werkdruk en zware psychische belasting is een oorzaak.

Dit houdt in dat de werkdruk bij de overgebleven klinieken omhoog is gegaan. Om de diergeneeskundige hulp ook tijdens de avonden, nachten en weekenden te garanderen is er een spoeddienst. 
Dierenartsen doen diensten voor meerdere klinieken tijdens deze uren. Vaak moet de volgende dag gewoon weer gewerkt worden.

Het aantal deelnemende klinieken aan de spoeddienst is de laatse jaren afgenomen. Nieuwe investeringsmaatschappijen (Anicura en Evidensia) hebben klinieken overgekocht. 

Om de dienstverlening tijdens de spoeduren te kunnen continueren is gekozen om de regio Haaglanden iets groter te maken. Hierdoor kunnen we de frequentie van nacht- en weekenddiensten verlagen en het beroep aantrekkelijk houden. 
Dit kan betekenen dat u tijdens de spoed iets verder moet rijden. Uw huisdier is zo wel verzekerd van diergeneeskundige hulp door onafhankelijke klinieken. 
Dierenartsen die dierenarts zijn geworden door de liefde voor het beroep.

Wij hopen op uw begrip voor deze situatie. En natuurlijk dat u niet te vaak gebruik hoeft te maken van onze spoeddienst! 

Op zoek naar een dierenarts in de regio Den Haag?

Maak kennis met de aangesloten dierenartspraktijken. De Dierenartsen Kring is een samenwerkingsverband van hardwerkende ervaren dierenartsen in de regio Den Haag. Voor elke dierenliefhebber is er een praktijk te vinden die voldoet aan de verschillende behoeftes op het gebied van diergeneeskunde. Bekijk het overzicht →

De aaneengesloten dierenartsen van Den Haag en omstreken

Zoeken