Op een mooie zomerse dag liep ik buiten en hoorde vogeltjes kwetteren.
Ik dacht het geluid van een zwaluw te herkennen en keek omhoog naar de dakrand. Daar zat inderdaad een gierzwaluw bij een opening in de dakrand, maar het vogeltje zat ergens aan vast. Door wild te klapperen met zijn vleugels probeerde hij los te komen, maar hij leek alleen maar meer verstrikt te raken.

Daar sta je dan als dierenarts op je vrije dag 10 meter lager… Toen heb ik de dierenambulance Den Haag gebeld en de situatie beschreven.

Daar sta je dan als dierenarts op je vrije dag 10 meter lager… 

Als vrij snel kwam er een dierenambulance aan en vlak daarna een grote brandweerwagen. De medewerker van de dierenambulance ging met de hoogwerker naar het gierzwaluwtje toe en zag dat het arme dier verstrikt zat in een touwtje.
Daar heb je een schaar bij nodig… De bewoners van het huis op de eerste verdieping hadden het tafereel ook gezien en gehoord. Zij hingen al meteen met een schaar uit het raam zodat de hoogwerker niet helemaal omlaag hoefde en de gierzwaluw snel bevrijd kon worden. Met een snelle inspectie van het vogeltje leek deze gelukkig met de schrik vrij te zijn gekomen.

Het gierzwaluwtje is nog even meegenomen naar de vogelopvang te observatie.

Al met al een mooie samenwerking tussen de hulpdiensten met gelukkig een goede afloop!

Sanne Bonninga – Dierenkliniek Ter Weerlaan

[zie ook: http://www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/33-dieren/27348-zwaluw-bevrijd-van-dakrand-abrikozenstraat ]

Op zoek naar een dierenarts in de regio Den Haag?

Maak kennis met de aangesloten dierenartspraktijken. De Dierenartsen Kring is een samenwerkingsverband van hardwerkende ervaren dierenartsen in de regio Den Haag. Voor elke dierenliefhebber is er een praktijk te vinden die voldoet aan de verschillende behoeftes op het gebied van diergeneeskunde. Bekijk het overzicht →

De aaneengesloten dierenartsen van Den Haag en omstreken

Zoeken